X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 5 jajek
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kostka margaryny
  • 1 słoik dżemu ananasowego lub brzoskwiniowego
  • 20 dag wiórków kokosowych

Sposób przygotowania

Utrzeć żółtka z 1/4 szklanki cukru. Dodawać mąkę z proszkiem i tłuszcz. Utrzeć na gładką masę. Białka ubić z resztą cukru (3/4 szklanki i wymieszać z wiórkami. Ciasto wyłożyć na blachę (wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą). Na ciasto położyć dżem i całość zalać pianą z wiórkami. Piec w temp 150-175 stopni C. około 45 min.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również