X

Czego szukasz?

Przepis
Śniadania

Owsianka z kozim twarogiem orzechami i owocami

Owsianka jest bez wątpienia doskonałym śniadaniowym daniem i do tego chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Zanim stała się modna, moja mama podawała nam ją co najmniej 2 razy w tygodniu. Może dlatego tak ładnie wyrośliśmy. Dzisiaj przyszła kolej na moją wersję, moja propozycja to owsianka z kozim twarogiem orzechami i owocami. Kapitalna w smaku ze słodkimi i słonymi nutami, idealna do pracy lub po treningu. A tobie jakie danie, które kojarzy się z mamą???

Owsianka z kozim twarogiem orzechami i owocami

Składniki dla 2 osób:

  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 2 szklanki wody lub mleka
  • łyżka miodu np. lipowego
  • szczypta soli
Dodatki:
  • 1 banan
  • garść ulubionych drobnych owoców
  • 2 łyżki orzechów np. laskowych
  • 100 g koziego twarogu wiejskiego 

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Do rondelka wlej mleko lub wodę, dodaj płatki owsiane. Zacznij podgrzewać, wsyp szczyptę soli, dodaj łyżkę miodu. Gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu.

Krok 2:

Owsianka w zależności od rodzaju płatków powinna się gotować od 5 do 7 minut.

Krok 3:

Przełóż owsiankę do miski. Następnie na wierzch owsianki ułóż banana pokrojonego w plasterki, owoce i orzechy. Na zakończenie posyp pokruszonym kozim twarożkiem.

Więcej propozycji śniadaniowych znajdziesz klikając >> TUTAJ <<

Zapraszam na mój Istagram, będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. 

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również