menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cielęcinę zalewamy niewielką ilością wrzącej wody, dodajemy włoszczyznę i gotujemy do miękkości (nie solimy!). Mięso wyjmujemy, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy bułkę tartą, masło, posiekaną pietruszkę, żółtka i lekko ubite białka. Wszystko razem wyrabiamy i doprawiamy do smaki solą i pieprzem.

ocena:

Farsz do drobiu z mięsa 2

składniki

  • 400 g cielęciny
  • pęczek włoszczyzny bez kapusty, pęczek natki pietruszki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cielęcinę zalewamy niewielką ilością wrzącej wody, dodajemy włoszczyznę i gotujemy do miękkości (nie solimy!). Mięso wyjmujemy, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy bułkę tartą, masło, posiekaną pietruszkę, żółtka i lekko ubite białka. Wszystko razem wyrabiamy i doprawiamy do smaki solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję