menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce myjemy, sparzamy ze skórki, obieramy, z tym, że nie wyrzucamy skórek. Usuwamy pestki. Gotujemy zalewę ze skórek, wody i cukru. Nakładamy połówki brzoskwiń do wyparzonych słoików, zalewamy przecedzonym syropem, zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut w temperaturze 90ºC.

ocena:

Kompot brzoskwiniowy

składniki

  • 2 kg brzoskwiń
  • 1 l wody
  • 400 g cukru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce myjemy, sparzamy ze skórki, obieramy, z tym, że nie wyrzucamy skórek. Usuwamy pestki. Gotujemy zalewę ze skórek, wody i cukru. Nakładamy połówki brzoskwiń do wyparzonych słoików, zalewamy przecedzonym syropem, zakręcamy i pasteryzujemy 25 minut w temperaturze 90ºC.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję