menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
  1. W naczyniu miksującym umieść cebulę pokrojoną w ćwiartki i miksuj 3 s /obr 5. Następnie dodaj oliwę z oliwek i smaż 3 min / 120°C/ obr 1
  2. Dodaj obraną i pokrojoną w kawałki marchewkę, bulion, naczynie przykryj miarką i gotuj 40 min / 100°C / obr 1
  3. Następnie zmiksuj 3 min/obr 7
  4. Dodaj sok pomarańczowy,mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj 5 min/100°C / obr 1
  5. Podawaj z kolendrą i prażonymi pestkami dyni
ocena:

Krem marchewkowo kokosowy (Thermomix)

składniki

  • 1 kg marchewki,
  • 2 duże cebule
  • 200 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 800 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • ew. 2 łyżki kolendry
  • 4 łyżki prażonych pestek dyni

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
  1. W naczyniu miksującym umieść cebulę pokrojoną w ćwiartki i miksuj 3 s /obr 5. Następnie dodaj oliwę z oliwek i smaż 3 min / 120°C/ obr 1
  2. Dodaj obraną i pokrojoną w kawałki marchewkę, bulion, naczynie przykryj miarką i gotuj 40 min / 100°C / obr 1
  3. Następnie zmiksuj 3 min/obr 7
  4. Dodaj sok pomarańczowy,mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj 5 min/100°C / obr 1
  5. Podawaj z kolendrą i prażonymi pestkami dyni

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję