poziom skomplikowania:
1. W naczyniu miksującym umieść cebulę pokrojoną w ćwiartki i miksuj 3 s /obr 5. Następnie dodaj oliwę z oliwek i smaż 3 min / 120°C/ obr 1
2. Dodaj obraną i pokrojoną w kawałki marchewkę, bulion, naczynie przykryj miarką i gotuj 40 min / 100°C / obr 1
3. Następnie zmiksuj 3 min/obr 7
4. Dodaj sok pomarańczowy,mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj 5 min/100°C / obr 1
5. Podawaj z kolendrą i prażonymi pestkami dyni.
Krem marchewkowo kokosowy (Thermomix)
składniki
poziom skomplikowania:
1. W naczyniu miksującym umieść cebulę pokrojoną w ćwiartki i miksuj 3 s /obr 5. Następnie dodaj oliwę z oliwek i smaż 3 min / 120°C/ obr 1
2. Dodaj obraną i pokrojoną w kawałki marchewkę, bulion, naczynie przykryj miarką i gotuj 40 min / 100°C / obr 1
3. Następnie zmiksuj 3 min/obr 7
4. Dodaj sok pomarańczowy,mleczko kokosowe, koncentrat pomidorowy i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj 5 min/100°C / obr 1
5. Podawaj z kolendrą i prażonymi pestkami dyni.