menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy 250 ml wody z cukrem, goździkami i sokiem z cytryny. Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wody, gotujemy ok. 5 minut. Rondelek z gruszkami odstawiamy do ostygnięcia. Topimy czekoladę w kąpieli wodnej. Smarujemy naleśniki deserowe czekoladą, posypujemy posiekanymi orzechami i kładziemy po kilka cząstek gruszek. Dekorujemy bitą śmietaną i owocami.

ocena:

Naleśniki gruszkowe

składniki

  • 10-12 naleśników (przygotuj je według któregoś z wcześniejszych przepisów)
  • 3 gruszki
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 2 goździki
  • 2 łyżki cukru
  • sok z połowy cytryny
  • posiekane orzechy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy 250 ml wody z cukrem, goździkami i sokiem z cytryny. Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wody, gotujemy ok. 5 minut. Rondelek z gruszkami odstawiamy do ostygnięcia. Topimy czekoladę w kąpieli wodnej. Smarujemy naleśniki deserowe czekoladą, posypujemy posiekanymi orzechami i kładziemy po kilka cząstek gruszek. Dekorujemy bitą śmietaną i owocami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję