Potrawy wegetariańskieŚniadania
Pasta bezjajeczna z tofu
Dzisiaj przygotowałam dla was inspiracje wegańską, będzie to pasta bezjajeczna z tofu. Czyli wegańska wersja pasty jajecznej. Aromatu jajecznego dodaje sól kala namak, bazą jest zmiksowane tofu, a kresowości dodaje bardzo fajny majonez wegański premium z wyselekcjonowanych składników.
PASTA BEZJAJECZNA Z TOFU
Składniki:
- 2 kostki tofu naturalnego 500 g
- 6 łyżek wegańskiego majonezu np. Roleski
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól, czarny pieprz
- ew. sól kala namak do smaku
Pasta bezjajeczna z tofu
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Tofu najlepiej naturalne pokrój na mniejsze kawałki, np. w kostkę. Następnie dodaj wegański majonez i zmiksuj za pomocą malaksera lub blendera.
Krok 2:
Dodaj posiekany szczypiorek, dopraw solą i czarnym pieprzem. Ewentualnie, aby pasta nabrała bardziej jajecznego smaku, użyj soli kala namak. To taka sól która zapachem przypomina ugotowane jajko, czyli ma dość mocny jajeczny aromat, który przechodzi do potraw.
Dzięki temu potrawa która nie zawiera jaj ma ich zapach. Idealna opcja dla wegan.
Więcej pysznych, propozycji np. na przekąski znajdziesz >> TUTAJ <<
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami znajdź mnie na Intagramie.