Przepis
Kiełbasy i wędlinyWieprzowina
Kotleciki szpinakowe
Składniki
- 1/2 kg dobrej szynki wędzonej
- 1/2 kg mrożonego szpinaku
- 10 dag masła
- 4 jajka
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- tarta bułka
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Szynkę zemleć na grubym oczku. Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno usiekaną cebulę i czosnek.
Szpinak odsączyć z wody i dusić razem z cebulką i czosnkiem około 15 minut. Wymieszać szpinak razem z szynką i trzema jajkami na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Uformować kotleciki, panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na masełku na jasnobrązowy kolor.
Smacznego