menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie ugotowane warzywa, ogórki, cebulę jabłko i jaja kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę i groszek. Łączymy wszystkie składniki sosu. Całość mieszamy. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.

ocena:

Sałatka jarzynowa tradycyjna

składniki

  • 6 ugotowanych marchewek
  • 1 ugotowany seler
  • 4 ugotowane pietruszki
  • 5 kiszonych ogórków
  • 2 obrane kwaśne jabłka
  • 1 puszka groszku konserwowanego
  • 1 puszka kukurydzy (opcjonalnie)
  • 2 cebule
  • 4 jajka ugotowane na twardo
Sos:
  • 250 g majonezu
  • 100 g jogurtu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki do – dekoracji

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie ugotowane warzywa, ogórki, cebulę jabłko i jaja kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę i groszek. Łączymy wszystkie składniki sosu. Całość mieszamy. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję