menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śledzia namocz w mleku przez 4-6 godzin. W misce wymieszaj żółtka z musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Zacznij powoli dodawać olej i mieszać rózgą. Kiedy konsystencja będzie gładka dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę i dopraw solą i pieprzem. Śledzia wyjmij z mleka osusz i pokrój w 3 centymetrowe kawałki. Wsadź do sosu musztardowego i marynuj przez co najmniej godzinę. Podawaj na tartinkach z bagietki z odrobiną kawioru i posiekanym szczypiorkiem.

ocena:

Śledź po francusku z kawiorem

składniki

  • 1 kg filetów śledziowych w oleju
  • 1 duża cebula
  • 2 żółtka
  • 200 ml musztardy francuskiej
  • 1 łyżka miodu
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 50 ml oleju lnianego
  • sok z połowy cytryny
  • 500 ml mleka
  • 50 g kawioru
  • 1 bagietka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śledzia namocz w mleku przez 4-6 godzin. W misce wymieszaj żółtka z musztardą, miodem i sokiem z cytryny. Zacznij powoli dodawać olej i mieszać rózgą. Kiedy konsystencja będzie gładka dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę i dopraw solą i pieprzem. Śledzia wyjmij z mleka osusz i pokrój w 3 centymetrowe kawałki. Wsadź do sosu musztardowego i marynuj przez co najmniej godzinę. Podawaj na tartinkach z bagietki z odrobiną kawioru i posiekanym szczypiorkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję