menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śmietanę mieszamy już z pawie stężejącą się zelatyna,dodajemy pokrojone w kostę galaretki ,można tez wszystko wymieszać za pomocą miksera,po zakończeniu układamy na wierzch owoce (według uznania) zalewamy raz jeszcze prawie stężałą galaretką i odstawiamy do lodówki na ok 2-3 godziny

ocena:

Śmietanowiec

składniki

  • 3-4 śmietany najlepiej kremówki,
  • 1 żelatynę,
  • owoce sezonowe(według uznania).
  • 4 Galaretki (jak kto lubi)
  • Cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śmietanę mieszamy już z pawie stężejącą się zelatyna,dodajemy pokrojone w kostę galaretki ,można tez wszystko wymieszać za pomocą miksera,po zakończeniu układamy na wierzch owoce (według uznania) zalewamy raz jeszcze prawie stężałą galaretką i odstawiamy do lodówki na ok 2-3 godziny

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję