menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Polewanie ugotowanych warzyw smażoną tartą bułką jest polskim pomysłem i w restauracjach we Francji określany jest jako à la Polonaise. Rozpuszczamy na patelni masło i wsypujemy do niego tartą bułeczkę. Ważne jest jedno, żeby zaimponować naszym gościom, powinniśmy bułkę sami drobno utrzeć. Delikatną, smaczną bułkę z naszej ulubionej piekarni, suszymy na piecu albo na kaloryferze, a potem wrzucamy do malaksera albo ucieramy na drobnej tarce. Tak przygotowana bułka zapewnia nam sukces kulinarny. Trzeba jeszcze tylko pamiętać, że szybko się smaży, wiec cały czas ją mieszamy, delikatnie solimy i zrumieniamy.

ocena:

Sos polski do gotowanych warzyw

składniki

  • 100 g masła
  • 30 g tartej bułki
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Polewanie ugotowanych warzyw smażoną tartą bułką jest polskim pomysłem i w restauracjach we Francji określany jest jako à la Polonaise. Rozpuszczamy na patelni masło i wsypujemy do niego tartą bułeczkę. Ważne jest jedno, żeby zaimponować naszym gościom, powinniśmy bułkę sami drobno utrzeć. Delikatną, smaczną bułkę z naszej ulubionej piekarni, suszymy na piecu albo na kaloryferze, a potem wrzucamy do malaksera albo ucieramy na drobnej tarce. Tak przygotowana bułka zapewnia nam sukces kulinarny. Trzeba jeszcze tylko pamiętać, że szybko się smaży, wiec cały czas ją mieszamy, delikatnie solimy i zrumieniamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję