menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W kąpieli wodnej, w rondelku podgrzewamy śmietanę, połamaną czekoladę oraz cukier puder. Mieszamy. Gdy wszystkie składniki rozpuszczą się i otrzymamy gładką masę, wstawiamy rondelek do lodówki. Po pół godzinie nabieramy z rondelka łyżeczką niewielką porcję masy, wkładamy do środka osączoną wiśnie z konfitury lub spirytusu i toczymy kulkę. Jak pozostałe trufle obtaczamy każdą kulkę w czekoladzie w proszku, wiórkach kokosowych itp.

ocena:

Trufle III

składniki

  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 100 g masła
  • 70 g cukru pudru
  • 40 ml śmietany 18%
  • słoiczek konfitury wiśniowe z całymi wiśniami lub wiśni w spirytusie

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W kąpieli wodnej, w rondelku podgrzewamy śmietanę, połamaną czekoladę oraz cukier puder. Mieszamy. Gdy wszystkie składniki rozpuszczą się i otrzymamy gładką masę, wstawiamy rondelek do lodówki. Po pół godzinie nabieramy z rondelka łyżeczką niewielką porcję masy, wkładamy do środka osączoną wiśnie z konfitury lub spirytusu i toczymy kulkę. Jak pozostałe trufle obtaczamy każdą kulkę w czekoladzie w proszku, wiórkach kokosowych itp.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję