menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki myjemy gotujemy bez obierania przez 20 minut. Następnie odcedzamy je, obieramy, kroimy w talarki lub ćwiartki i obsmażamy na dwóch łyżkach oleju. Wątróbkę myjemy, osuszamy, czyścimy i kroimy na kawałki, smażymy na pozostałej części oleju. Pod koniec dodajemy jabłka – obrane, pokrojone na kawałki, bez gniazd nasiennych oraz rozgnieciony czosnek. Dusimy razem przez 5 minut. Na koniec dodajemy ziemniaki i dusimy razem jeszcze 10– 15 minut. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.

ocena:

Wątróbka wieprzowa duszona z jabłkami

składniki

  • 500 g wątróbki wieprzowej
  • 4 ziemniaki
  • 4 jabłka
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz, majeranek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki myjemy gotujemy bez obierania przez 20 minut. Następnie odcedzamy je, obieramy, kroimy w talarki lub ćwiartki i obsmażamy na dwóch łyżkach oleju. Wątróbkę myjemy, osuszamy, czyścimy i kroimy na kawałki, smażymy na pozostałej części oleju. Pod koniec dodajemy jabłka – obrane, pokrojone na kawałki, bez gniazd nasiennych oraz rozgnieciony czosnek. Dusimy razem przez 5 minut. Na koniec dodajemy ziemniaki i dusimy razem jeszcze 10– 15 minut. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję