poziom skomplikowania:
Ziemniaki myjemy gotujemy bez obierania przez 20 minut. Następnie odcedzamy je, obieramy, kroimy w talarki lub ćwiartki i obsmażamy na dwóch łyżkach oleju. Wątróbkę myjemy, osuszamy, czyścimy i kroimy na kawałki, smażymy na pozostałej części oleju. Pod koniec dodajemy jabłka – obrane, pokrojone na kawałki, bez gniazd nasiennych oraz rozgnieciony czosnek. Dusimy razem przez 5 minut. Na koniec dodajemy ziemniaki i dusimy razem jeszcze 10– 15 minut. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.
Wątróbka wieprzowa duszona z jabłkami
składniki
poziom skomplikowania:
Ziemniaki myjemy gotujemy bez obierania przez 20 minut. Następnie odcedzamy je, obieramy, kroimy w talarki lub ćwiartki i obsmażamy na dwóch łyżkach oleju. Wątróbkę myjemy, osuszamy, czyścimy i kroimy na kawałki, smażymy na pozostałej części oleju. Pod koniec dodajemy jabłka – obrane, pokrojone na kawałki, bez gniazd nasiennych oraz rozgnieciony czosnek. Dusimy razem przez 5 minut. Na koniec dodajemy ziemniaki i dusimy razem jeszcze 10– 15 minut. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.