X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneWieprzowina

Polędwiczka z porem i pieczarkami

Polędwiczka z porem i pieczarkami to banalnie proste danie obiadowe. Wiem, że ciągle szukacie takich szybkich przepisów. Niewielu z nas może pozwolić sobie aby codziennie spędzać po kilka godzin w kuchni, aby przygotowywać prawilny obiad, taki z zupą, drugim daniem, deserem i jeszcze kompotem. Nawet jeśli ktoś ma czas, to czy zawsze musi mieć ochotę? Dlatego dość regularnie staram się dostarczać Wam, szybkich przepisów obiadowych, które można przygotować w mnie niż 30 minut. Oto jeden z nich.

Polędwiczka z porem i pieczarkami – przepis krok po kroku

Składniki:

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Polędwiczkę pokrój w plastry o grubości ok 1 cm i posyp solą, pieprzem i dwoma łyżkami oleju. Dokładnie wymieszaj, aby wszystkie kawałki były doprawione.

Krok 2:

Następnie na dobrze rozgrzaną patelnie wrzuć polędwiczkę, smaż 4-5 minut. Kiedy mięso się zarumieni dodaj poszatkowane pieczarki. Kiedy grzyby zmiękną wsyp pokrojonego pora, smaż jeszcze chwilę.

Krok 3:

Dodaj śmietanę, musztardę oraz bulion. Duś całość jeszcze chwilę, aż powstanie gęsty sos śmietanowy. Na koniec dopraw solą i pieprzem do smaku.
Polędwiczkę z porem i pieczarkami podawaj z ryżem i prażoną na oliwie z odrobiną chili brukselką.

Polędwiczka wieprzowa to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny.

Więcej przepisów na dania mięsne znajdziesz >> TUTAJ <<

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami znajdź mnie na Intagramie.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również