X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepłoWieprzowina

Wątróbka wieprzowa duszona z jabłkami

Składniki

  • 500 g wątróbki wieprzowej
  • 4 ziemniaki
  • 4 jabłka
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy gotujemy bez obierania przez 20 minut. Następnie odcedzamy je, obieramy, kroimy w talarki lub ćwiartki i obsmażamy na dwóch łyżkach oleju. Wątróbkę myjemy, osuszamy, czyścimy i kroimy na kawałki, smażymy na pozostałej części oleju. Pod koniec dodajemy jabłka – obrane, pokrojone na kawałki, bez gniazd nasiennych oraz rozgnieciony czosnek. Dusimy razem przez 5 minut. Na koniec dodajemy ziemniaki i dusimy razem jeszcze 10– 15 minut. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również