menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gruszki obierz i wykrój gniazda nasienne. Następnie pokrój w drobną kostkę. W rondelku rozpuść masło i dodaj gruszki. Podduś z rodzynkami je aż będzie miękkie około 5 minut. Dodaj cukier waniliowy i zwykły. Zdejmij z ognia i ostudź. Jeżeli masa będzie za rzadka dodaj bułkę tartą. Arkusz papieru namocz w wodzie, na środek nałóż farsz owocowy i zwiń jak sajgonkę(na zakładkę). Na patelni rozgrzej olej, można smażyć na głębokim tłuszczu lub na mniejszej ilości do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu osącz na ręczniku papierowym.

ocena:

Ciastka ryżowe z gruszką

składniki

  • 15 arkuszy papieru ryżowego
  • 6 gruszek
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 100 g rodzynek
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka masła
  • ew. bułka tarta do zagęszczenia lub kaszka manna
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gruszki obierz i wykrój gniazda nasienne. Następnie pokrój w drobną kostkę. W rondelku rozpuść masło i dodaj gruszki. Podduś z rodzynkami je aż będzie miękkie około 5 minut. Dodaj cukier waniliowy i zwykły. Zdejmij z ognia i ostudź. Jeżeli masa będzie za rzadka dodaj bułkę tartą. Arkusz papieru namocz w wodzie, na środek nałóż farsz owocowy i zwiń jak sajgonkę(na zakładkę). Na patelni rozgrzej olej, można smażyć na głębokim tłuszczu lub na mniejszej ilości do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu osącz na ręczniku papierowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję