menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki wymieszać na twardawe ciasto. Odstawić na pół godziny i potem bić ciasto wałkiem aż pojawią się pęcherzyki z powietrzem – ok.pół godziny. Ciasto rozwałkować cieniutko kroić w paski i nacinać po środku. Potem przekładać smażyć na gorącym oleju.

ocena:

Faworki

składniki

  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 0,5 szkl. śmietany 12%
  • 1 łyżka stołowa octu
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki wymieszać na twardawe ciasto. Odstawić na pół godziny i potem bić ciasto wałkiem aż pojawią się pęcherzyki z powietrzem – ok.pół godziny. Ciasto rozwałkować cieniutko kroić w paski i nacinać po środku. Potem przekładać smażyć na gorącym oleju.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję