X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepło

Grillowana panini z salami i dużą ilością warzyw

Składniki

  • bułka Panini lub inna
  • kilka plasterków salami
  • 2 plastry sera żółtego
  • 3 plastry pomidora
  • 4 plasterki ogórka
  • garść porwanej sałaty lodowej
Sos:
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka majonezu
  • kilka kropel sosu tabasco
  • kilka posiekanych kaparów

Sposób przygotowania

Bułkę przekrój wzdłuż na połowę ale nie do końca. Pieczywo opiekaj na patelni grillowej przez 5 minut z zewnętrznej strony(najlepiej wtedy docisnąć np. talerzem). Składniki sosu wymieszaj i nałóż na pieczywo.
Następnie połóż plastry sera. Potem warzywa a na wierzch plastry salami. Można jeszcze wsadzić do pieca na kilka minut aby była ciepła.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również