menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso zemleć na grubym sitku przez maszynkę, dodać wszystkie przyprawy i ocet, wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 6 godzin.
Na 1/2 łyżki smalcu podsmażyć drobno posiekaną cebulę, kiedy cebula się zeszkli dodać drobno posiekany czosnek i smażyć razem na złoty kolor.
Bułkę namoczyć w maślance. Dodać do mięsa cebulę z czosnkiem, jajko i odciśniętą bułkę, wyrobić staranie rękoma na jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem.
Uformować kotleciki i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na smalcu na jasno-brązowy kolor i układać warstwami do żaroodpornego naczynia. Piekarnik nagrzać do 150*C i zapiekać kotleciki przez 10 minut.
Wydać gorące na stół, (można półmisek udokorować kiszonym ogórkiem).
Smacznego

ocena:

Kotlety mielone z dzika

składniki

  • 1 kg mięsa drobnego z dzika
  • 1/2 łyżki suszonego majeranku
  • 1/4 łyżeczki kolendry
  • 1/4 łyżeczki rozmarynu
  • 1/4 łyżeczki tymianku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka grubo mielonego czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki winnego octu
  • 1 jajko
  • 1/2 czerstwej bułki
  • 1 duża cebula
  • 1/3 główki czosnku
  • 2 łyżki tartej bułki.
  • 2 łyżki smalcu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso zemleć na grubym sitku przez maszynkę, dodać wszystkie przyprawy i ocet, wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 6 godzin.
Na 1/2 łyżki smalcu podsmażyć drobno posiekaną cebulę, kiedy cebula się zeszkli dodać drobno posiekany czosnek i smażyć razem na złoty kolor.
Bułkę namoczyć w maślance. Dodać do mięsa cebulę z czosnkiem, jajko i odciśniętą bułkę, wyrobić staranie rękoma na jednolitą masę, przyprawić solą i pieprzem.
Uformować kotleciki i obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na smalcu na jasno-brązowy kolor i układać warstwami do żaroodpornego naczynia. Piekarnik nagrzać do 150*C i zapiekać kotleciki przez 10 minut.
Wydać gorące na stół, (można półmisek udokorować kiszonym ogórkiem).
Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję