Przepis
Owoce morzaWalentynki
Krewetki tygrysie z sosem mango
Składniki
- 500 g krewetek surowych
Marynata:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 posiekane łodygi trawy cytrynowej
- 1 posiekana papryczka chilli
Sos:
- sok z 1 limonki
- 3 dojrzałe mango
- sok z 1 grejfruta
- 1 łyżeczka posiekanej kolendry
- 200 ml mleczka kokosowego
- sól
Sposób przygotowania
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i połącz z krewetkami. Za pomocą blendera zmiksuj: mango, sok, kolendrę, mleczko i sok z limonki na gładki puszysty sos. Dopraw solą. Krewetki nadziej na patyczki i grilluj na patelni po 3 minuty z każdej strony.