menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ciasto: Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Wszystkie skladniki zagnieść. Ciasto przelożyć do miski, posmarować oliwą, odstawić na 30 minut w cieple miejsce. Po tym czasie wyrobić, cienko rozwalkować. Wierzch: Na patelnię wlewamy oliwę, podsmażamy cebulę, po kilku minutach dodajemy posiekany czosnek. Dodajemy śmietanę, mieszamy, pieprzymy, solimy, oreganujemy 🙂 Ciasto wykładamy na blachę ze zrobionymi ściankami (jak na zdjęciu, bo inaczej cały sos spłynie) – kładziemy na sam dól nagrzanego do 250 stopni piekarnika, pieczemy 15 mi

ocena:

Pizza Carbonara

składniki

  • 400 g mąki
  • 25 g drożdży
  • 250 ml wody
  • 1 lyżeczka cukru
  • ˝ lyżeczki soli
  • Oliwa
Wierzch:
  • Śmietana 18% (najsmaczniej wychodzi na łaciatej)
  • ˝ malej cebuli
  • Ząbek czosnku
  • Pieprz, sól, oregano, oliwa
  • Boczek wędzony (najlepszy jest krojony Morlin)
  • Mozarella (najwygodniej – tarta President)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ciasto: Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Wszystkie skladniki zagnieść. Ciasto przelożyć do miski, posmarować oliwą, odstawić na 30 minut w cieple miejsce. Po tym czasie wyrobić, cienko rozwalkować. Wierzch: Na patelnię wlewamy oliwę, podsmażamy cebulę, po kilku minutach dodajemy posiekany czosnek. Dodajemy śmietanę, mieszamy, pieprzymy, solimy, oreganujemy 🙂 Ciasto wykładamy na blachę ze zrobionymi ściankami (jak na zdjęciu, bo inaczej cały sos spłynie) – kładziemy na sam dól nagrzanego do 250 stopni piekarnika, pieczemy 15 mi

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję