menu
Zdjęcie dodane przez administratora strony.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie ugotowane warzywa, ogórki, jabłko i jaja kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę lub groszek i pokrojoną w kostkę cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy. Polewamy majonezem i jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki. Ta sałatka znana jest u nas jako włoska, ale jest tak popularna, że zasługuje na miano polskiej.

ocena:

Sałatka jarzynowa

składniki

  • 3 ugotowane marchewki,
  • pół ugotowanego selera,
  • 2 ugotowane pietruszki
  • 3 kiszone ogórki,
  • 1 obrane kwaśne jabłko
  • 300 g groszku konserwowanego lub kukurydzy
  • 1 cebula
  • 250 g majonezu,
  • sól, pieprz
  • ew. 2 jajka ugotowane na twardo
  • natka pietruszki do – dekoracji

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie ugotowane warzywa, ogórki, jabłko i jaja kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę lub groszek i pokrojoną w kostkę cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy. Polewamy majonezem i jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki. Ta sałatka znana jest u nas jako włoska, ale jest tak popularna, że zasługuje na miano polskiej.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję