X

Czego szukasz?

Przepis
Boże NarodzenieRyby

Karp smażony z cebulą z pieczarkami

Niedawno przyszedłem do Was z przepisem na karpia w cebuli z goździkami, dzisiaj mam kontrpropozycję. Karp z cebulą z pieczarkami. Proponuję zrobić oba przepisy i sprawdzić, który Wam bardziej zasmakuje. Koniecznie napiszcie mi o Waszych smakowych wrażeniach w komentarzu pod przepisem. A sam karp bez wątpienia jest wyjątkowy, ryba od Smolin Fish to najlepszy wybór na świąteczny stół. Karp bez ości, delikatny, tak, że rozpływa się w ustach. Wyhodowany w prywatnych stawach z Certyfikatem Jakość Tradycja.

Karp z cebulą z pieczarkami

Składniki:

  • 300 g pieczarek 
  • 3 cebule   
  • 250 g karpia 
  • 3 liście laurowe 
  • 3 łyżki mąki 
  • 4 ziarenka pieprzu czarnego
  • olej do smażenia np. rzepakowy
  • sól
  • pieprz mielony

Przygotowanie:

Krok 1:

Po pierwsze cebulę obierz i pokrój w piórka, pieczarki w mniejsze kawałki. Następnie olej rozgrzej na patelni, dodaj pokrojoną cebulę, liście laurowe, pieprz w ziarenkach oraz sól. Przez kilka minut podsmażaj, następnie dodaj pieczarki. Smaż ok 10 minut co jakiś czas mieszając. 

Krok 2:

Po drugie karpia umyj i osusz przy pomocy ręczników papierowych. Ryba jest delikatna, wiec ostrożnie z nią postępuj. Następnie przypraw ją solą i pieprzem. Karpia pokrój w kawałki, następnie obtocz w mące. Smaż na oleju na złoty kolor z obu stron. 

Karpia podawaj ułożonego na cebuli z pieczarkami. 

W internetowym sklepie rybnym Smolin Fish masz 5% rabatu na swoje zakupy wpisując kod: gotujzkuroniem

Produkty Smolin Fish znajdziesz klikając >>TUTAJ<<

Smacznego i Wesołych Świąt!

Kliknij —>TUTAJ<— po więcej pysznych bożonarodzeniowych przepisów.

Bądź na bieżąco z moimi przepisami na Instagramie i na Facebooku

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również