Boże NarodzenieRyby
Karp smażony z cebulą z pieczarkami
Niedawno przyszedłem do Was z przepisem na karpia w cebuli z goździkami, dzisiaj mam kontrpropozycję. Karp z cebulą z pieczarkami. Proponuję zrobić oba przepisy i sprawdzić, który Wam bardziej zasmakuje. Koniecznie napiszcie mi o Waszych smakowych wrażeniach w komentarzu pod przepisem. A sam karp bez wątpienia jest wyjątkowy, ryba od Smolin Fish to najlepszy wybór na świąteczny stół. Karp bez ości, delikatny, tak, że rozpływa się w ustach. Wyhodowany w prywatnych stawach z Certyfikatem Jakość Tradycja.
Karp z cebulą z pieczarkami
Składniki:
- 300 g pieczarek
- 3 cebule
- 250 g karpia
- 3 liście laurowe
- 3 łyżki mąki
- 4 ziarenka pieprzu czarnego
- olej do smażenia np. rzepakowy
- sól
- pieprz mielony
Przygotowanie:
Krok 1:
Po pierwsze cebulę obierz i pokrój w piórka, pieczarki w mniejsze kawałki. Następnie olej rozgrzej na patelni, dodaj pokrojoną cebulę, liście laurowe, pieprz w ziarenkach oraz sól. Przez kilka minut podsmażaj, następnie dodaj pieczarki. Smaż ok 10 minut co jakiś czas mieszając.
Krok 2:
Po drugie karpia umyj i osusz przy pomocy ręczników papierowych. Ryba jest delikatna, wiec ostrożnie z nią postępuj. Następnie przypraw ją solą i pieprzem. Karpia pokrój w kawałki, następnie obtocz w mące. Smaż na oleju na złoty kolor z obu stron.
Karpia podawaj ułożonego na cebuli z pieczarkami.
—
W internetowym sklepie rybnym Smolin Fish masz 5% rabatu na swoje zakupy wpisując kod: gotujzkuroniem
Produkty Smolin Fish znajdziesz klikając >>TUTAJ<<
Smacznego i Wesołych Świąt!
Kliknij —>TUTAJ<— po więcej pysznych bożonarodzeniowych przepisów.
Bądź na bieżąco z moimi przepisami na Instagramie i na Facebooku.