X

Czego szukasz?

Przepis
Boże NarodzenieRyby

Karp z cebulą i goździkami

Mamy grudzień, ja nie wiem kiedy ten czas tak zleciał. Dopiero było lato, a tu już śnieg i mróz za pasem. A jak grudzień to czas przepisów świątecznych. Bardzo lubię ten okres w roku, za każdym razem staram się wymyślić coś nowego i zaskoczyć rodzinę potrawami na wigilijnym stole. Dzisiaj przychodzę do Was z pysznym pomysłem na karpia. Karp z cebulą i goździkami, z dodatkiem anyżu. Niezwykle świąteczny smak i zapach. A sam karp też jest wyjątkowy, ryba od Smolin Fish to najlepszy wybór na świąteczny stół. Karp bez ości, wyhodowany w prywatnych stawach z Certyfikatem Jakość Tradycja.

Karp z cebulą i goździkami

Składniki:

  • 3 cebule 
  • 2 gwiazdki anyżu 
  • 6 goździków 
  • 3 liście laurowe 
  • 3 łyżki mąki np. pszennej
  • 250 g filetu z karpia bez ości
  • olej do smażenia np. rzepakowy
  • sól
  • pieprz  

Przygotowanie:

Krok 1:

Po pierwsze obierz cebulę i pokrój ją w piórka. Następnie rozgrzej olej na patelni, dodaj pokrojoną wcześniej cebulę, dodaj goździki, liście laurowe oraz sól. Usmaż cebule na złoty kolor, na koniec smażenia dodaj gwiazdki anyżu. 

Krok 2:

Po drugie karpia umyj i osusz przy pomocy ręczników papierowych, rób to ostrożnie, bo karp jest delikatny. Następnie przypraw go solą i pieprzem. Pokrój w kawałki, kolejno obtocz w mące. Smaż na oleju na złoty kolor z obu stron. 

Karpia podawaj ułożonego na cebuli. 

W internetowym sklepie rybnym Smolin Fish masz 5% rabatu na swoje zakupy wpisując kod: gotujzkuroniem

Produkty Smolin Fish znajdziesz klikając >>TUTAJ<<

Smacznego i Wesołych Świąt!

Kliknij —>TUTAJ<— po więcej pysznych bożonarodzeniowych przepisów.

Bądź na bieżąco z moimi przepisami na Instagramie i na Facebooku

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również