X

Czego szukasz?

Przepis
Ciasta i ciastkaWielkanoc

Babka cytrynowa

Składniki

Ciasto:
  • 150 g cukru pudru
  • 4 jajka 
  •  170 ml mleka
  • 250 g mąki pszennej
  • 70 g mąki ziemniaczanej 
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka otarta z 3 cytryn organicznych 
  • sok z 3 cytryn organicznych
  • 150 ml oleju słonecznikowego 

Sposób przyrządzania

Rozgrzej piekarnik do 180° C. Cukier puder utrzyj z jajkami, dodaj mleko, dwa rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, sok z cytryny, skórkę otarta z cytryny i olej. Połącz wszystkie składniki na gładką masę. Wylej ciasto do formy silikonowej na babe. Piecz 50 minut. 

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również