X

Czego szukasz?

Przepis
Ciasta i ciastka

Ciasteczka Gai z czekoladą

Składniki

  • 300 g mąki
  • 150 g ciemnej czekolady
  • 150 g masła
  • 200 g cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Sposób przygotowania

Czekoladę podziel na 2 części. 100 g zetrzyj na tarce a 50 g rozpuść w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej. Połącz ze sobą startą czekoladę, mąkę, masło, cukier, kakao, jajka, cukier wanilinowy i wszystko wyrób na jednolitą masę. Masę wykładaj łyżeczką na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Blaszkę wstaw na 15 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Ciastka ostudź a potem składaj po 2 – w środku posmaruj je płynna czekoladą, która spowoduje że ciasteczka się skleją. Gotowe ciasteczko możesz posypać cukrem pudrem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również