X

Czego szukasz?

Przepis
Ciasta i ciastkaWielkanoc

Mazurek czekoladowy I

Składniki

  • 150 g czekolady
  • 250 g cukru
  • 4 białka
  • 250 g migdałów
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • opakowanie prostokątnych wafli

Sposób przygotowania

Czekoladę wrzucamy do rondelka i wstawiamy go do garnka z gorącą wodą. Gdy czekolada się rozpuści ucieramy jaz cukrem, obranymi i zmielonymi migdałami oraz skórka cytrynową. Na koniec dodajemy delikatnie pianę z białek. Blachę smarujemy i kładziemy na niej  wafle. Smarujemy wafle i wkładamy do podgrzanego piekarnika do obsuszenia w temperaturze ok. 50ºC. Na koniec można mazurek polukrować i udekorować.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również