X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneDrób

Chrupiące udka z kurczaka z pieczoną dynią

Składniki

marynata:
  • 4 udka z kurczaka
  • 4 utarte ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
dynia:
  • 600 g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
  • 3 gałązki rozmarynu
  • sok z połówki cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Udka natrzyj pozostałymi składnikami marynaty i włóż w naczyniu żaroodpornym do pieczenia. Po 20 minutach dynię dopraw: solą, pieprzem, rozmarynem i sokiem z cytryny.
Udka wyjmij na deskę. Dynię w naczyniu żaroodpornym wymieszaj w sosie powstałym z pieczenia kurczaka. Na dynię połóż z powrotem udka i piecz w 180°C przez 25-30 minut.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również