X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneRyby

Grillowany pstrąg z masłem ziołowym

Grillowany pstrąg z masłem ziołowym to bez wątpienia jeden z moich ulubionych przepisów na rybę z rusztu. Cały proces jest dziecinnie prosty, przekonasz się o tym poniżej. Zapraszam do lektury przepisu.

Grillowany pstrąg z masłem ziołowym

Składniki:

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Po pierwsze pstrąga opłucz pod zimną, bieżącą wodą. Następnie osusz ręcznikiem papierowym. Aby ryba zmieściła się na patelnie grillową, obciąłem głowę i ogon. Jeżeli przyrządzasz ją na zwyczajnym ruszcie, lub większej patelni nie musisz tego robić.

Krok 2:

Po drugie przygotuj masło ziołowe. W naczyniu wymieszaj miękkie masło, posiekane zioła, skórkę z cytryny, utarty ząbek czosnku, następnie dodaj sporą szczyptę soli i czarnego pieprzu.

Krok 3:

Następnie nafaszeruj pstrąga masłem ziołowym. Z wierzchu natrzyj oliwą z oliwek, solą i czarnym pieprze. Aby składniki farszu nie wypadały podczas przewracania ryby, związałem ją dla bezpieczeństwa sznurkiem gastronomicznym.

Krok 4:

Przed grillowaniem ryba powinna być w temperaturze pokojowej, wtedy łatwiej temperatura przedostaje się wgłąb mięsa. Rybę grilluj na średnio rozgrzanych węglach, po około 8 minut z każdej strony.

Grillowany pstrąg z masłem ziołowym podałem z dużą ilością warzyw: grillowaną cukinia, zielonymi szparagami i młodymi ziemniakami.

Po więcej przepisów na dania z rybą w roli głównej zapraszam >> TUTAJ <<
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Instagram i Facebook.

 

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również