X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneDrób

Roladki z indyka z grzybami

Gdy znudziła Wam się klasyczna pierś z kurczaka smażona w panierce to gorąco polecam roladki z indyka z grzybami. Fantastyczne połączenie smaków, a przygotowanie tego dania tylko wydaje się skomplikowane. Poniżej wszystko dokładnie opisałem, a w razie pytań jestem do Waszej dyspozycji.  

Roladki z indyka z grzybami

Składniki:

  • 600 g piersi z indyka lub np. kurczaka
  • 250 ml bulionu np. drobiowego
  • 200 g pieczarek lub np. kurek
  • 1 cebula
  • 100 ml śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 5 łyżek oleju
  • 5 łyżek masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Przygotuj farsz: pieczarki umyj, osącz i zmiel wraz z cebulą przez maszynkę lub np. drobno posiekaj. Usmaż na połowie masła, następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem, na koniec wymieszaj.

Krok 2:

Piersi z drobiu, pokrój w plastry. Rozbij delikatnie tłuczkiem przez folię, dopraw solą. Na każdy płat mięsa nałóż farsz, zwiń i zepnij wykałaczką lub np. obwiąż nicią.

Krok 3:

Roladki włóż na rozgrzany tłuszcz i smaż, często obracając, aż się zarumienią. Następnie oprósz mąką, chwilę podduś i zalej wywarem. Na koniec dodaj śmietanę.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Facebook i Instagram.

Więcej pysznych inspiracji na mięso w roli głównej znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również