X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 10 filetów solonych
  • 500 ml mleka
  • 3 łyżki musztardy
  • gorczyca
  • 1 cebula
  • 2 cytryny
  • 10 ziaren pieprzu
  • 2 liście laurowe
  • 50 ml oleju lub oliwy

Sposób przygotowania

Filety moczymy przez 6-12 godzin w wodzie, dwukrotnie ją zmieniając, ostatnie 2 godziny moczymy w mleku. Następnie filety osączamy i smarujemy grubo musztarda, posypujemy grubo gorczycą oraz poszatkowaną cebulą. Ciasno zwijamy i spinamy wykałaczką. Układamy w słoju. Cytryny wyparzamy wrzątkiem i kroimy w cienkie plastry, odrzucamy pestki. Układamy na przemian rolmopsy, plastry cytryny, ziarna pieprzu i liście laurowe. Zalewamy oliwą lub olejem. Odstawiamy na 3 dni w chłodne miejsce.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również