Dania główneWieprzowina
Schab faszerowany jajkiem na twardo
Znudził Ci się klasyczny schabowy? To zapraszam na schab faszerowany jajkiem na twardo! Muszę przyznać, że smakiem przebił moje oczekiwania. Więc polecam gorąco wypróbować ten przepis w domu 🙂 I pamiętajcie dać mi znać pod przepisem, jak Wam smakował. Czekam na Wasze opinie!
Schab faszerowany jajkiem na twardo
Składniki:
- 4 plastry schabu wieprzowego
- 2 jajka na twardo
- 50 g startego żółtego sera
- 2 łyżeczki ostrej musztardy np. dijon
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Dodatkowo:
- pół szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 3/4 szklanki bułki tartej
- olej np. rzepakowy, do smażenia
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Jajka na twardo zetrzyj na tarce jarzynowej. Wymieszaj z żółtym serem, następnie natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2:
Schab rozbij, możliwie jak najcieniej przez folię spożywczą. Dopraw solą i pieprzem, posmaruj dolny płat mięsa musztardą.
Krok 3:
Na kawałek z musztardą nałóż porcję farszu przykryj drugim kawałkiem rozbitego mięsa.
Krok 4:
Delikatnie za pomocą noża nadaj kotletom owalny kształt.
Krok 5:
Następnie panieruj kolejno każdego kotleta: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.
Krok 6:
Na koniec kotlety smaż na oleju na złoty kolor z obu stron.
Więcej pysznych, propozycji na dania z mięsem w roli głównej znajdziesz >> TUTAJ <<
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami znajdź mnie na Intagramie.
coś wspaniałego!Pycha