Znudził Ci się klasyczny schabowy? To zapraszam na schab faszerowany jajkiem na twardo! Muszę przyznać, że smakiem przebił moje oczekiwania. Więc polecam gorąco wypróbować ten przepis w domu 🙂 I pamiętajcie dać mi znać pod przepisem, jak Wam smakował. Czekam na Wasze opinie!
Schab faszerowany jajkiem na twardo
Składniki:
- 4 plastry schabu wieprzowego
- 2 jajka na twardo
- 50 g startego żółtego sera
- 2 łyżeczki ostrej musztardy np. dijon
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Dodatkowo:
- pół szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 3/4 szklanki bułki tartej
- olej np. rzepakowy, do smażenia
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Jajka na twardo zetrzyj na tarce jarzynowej. Wymieszaj z żółtym serem, następnie natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2:
Schab rozbij, możliwie jak najcieniej przez folię spożywczą. Dopraw solą i pieprzem, posmaruj dolny płat mięsa musztardą.
Krok 3:
Na kawałek z musztardą nałóż porcję farszu przykryj drugim kawałkiem rozbitego mięsa.
Krok 4:
Delikatnie za pomocą noża nadaj kotletom owalny kształt.
Krok 5:
Następnie panieruj kolejno każdego kotleta: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta.
Krok 6:
Na koniec kotlety smaż na oleju na złoty kolor z obu stron.
Więcej pysznych, propozycji na dania z mięsem w roli głównej znajdziesz >> TUTAJ <<
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami znajdź mnie na Intagramie.
coś wspaniałego!Pycha