X

Czego szukasz?

Przepis
Desery

Galaretka z kefiru

Składniki

  • 500 ml kefiru
  • 125 ml wody
  • 1 łyżka żelatyny
  • cukier waniliowy
  • 250 g miękkich owoców: jagód, malin, truskawek lub poziomek

Sposób przygotowania

Moczymy żelatynę w kilku łyżkach wody, a gdy napęcznieje gotujemy ją w pozostałej wodzie (razem pół szklanki), mieszając, aż się rozpuści. Miksujemy razem kefir, cukier, cukier waniliowy, żelatynę. Owoce myjemy i osuszamy. Kilka łyżek owoców pozostawiamy do dekoracji, a resztę mieszamy z kefirem, przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki. Po zastygnięciu podajemy galaretkę przybraną owocami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również