X

Czego szukasz?

Przepis
Desery

Mleczko migdałowe

 

Oto przepis na przepyszne mleczko migdałowe. Idealny deser na upalne ciepłe letnie dni. Ten przepis jest oczywiście idealny dla dzieci możesz przygotować ten napój również z innymi orzechami też na pewno będzie smacznie. Deser idealnie sprawdza się na imprezach takich jak grillowanie, urodziny i inne imprezy. Mleczko migdałowe to świetny deser! 

MLECZKO MIGDAŁOWE

Składniki:

  • 500 ml śmietany 12-18%
  • 100 g obranych migdałów
  • 6 jajek
  • 100 g cukru np. trzcinowego
  • ew. olejek migdałowy

Mleczko migdałowe

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Mielone migdały ubij ze śmietanką przez 10 minut.

Krok 2:

Następnie utrzyj 3 żółtka, 3 jaja, cukier, a gdy będą mocno ubite wlej do nich (cały czas ubijając) ubitą śmietankę z migdałami oraz olejek migdałowy, dzięki czemu Mleczko migdałowe będzie bardziej aromatyczne. 

Krok 3:

Gotowe mleko przelej do foremek na mufinki lub kokilek. Wstaw je do większego naczynia wypełnionego wodą, tak, żeby sięgała do 2/3 wysokości foremek. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Następnie wykłóź każde mleczko na osobny talerzyk.

Smacznego! 

W razie jakichkolwiek pytań  dotyczących deeserów lub jakiekolwiek wątpliwości piszcie komentarze, na wszystkie z pewnością odpowiem ja lub Bogusia.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook 

Więcej pysznych przepisów np. na sorbety znajdziesz >> TUTAJ <<

 

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również