Desery
Mleczko migdałowe
Oto przepis na przepyszne mleczko migdałowe. Idealny deser na upalne ciepłe letnie dni. Ten przepis jest oczywiście idealny dla dzieci możesz przygotować ten napój również z innymi orzechami też na pewno będzie smacznie. Deser idealnie sprawdza się na imprezach takich jak grillowanie, urodziny i inne imprezy. Mleczko migdałowe to świetny deser!
MLECZKO MIGDAŁOWE
Składniki:
- 500 ml śmietany 12-18%
- 100 g obranych migdałów
- 6 jajek
- 100 g cukru np. trzcinowego
- ew. olejek migdałowy
Mleczko migdałowe
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Mielone migdały ubij ze śmietanką przez 10 minut.
Krok 2:
Następnie utrzyj 3 żółtka, 3 jaja, cukier, a gdy będą mocno ubite wlej do nich (cały czas ubijając) ubitą śmietankę z migdałami oraz olejek migdałowy, dzięki czemu Mleczko migdałowe będzie bardziej aromatyczne.
Krok 3:
Gotowe mleko przelej do foremek na mufinki lub kokilek. Wstaw je do większego naczynia wypełnionego wodą, tak, żeby sięgała do 2/3 wysokości foremek. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Następnie wykłóź każde mleczko na osobny talerzyk.
Smacznego!
W razie jakichkolwiek pytań dotyczących deeserów lub jakiekolwiek wątpliwości piszcie komentarze, na wszystkie z pewnością odpowiem ja lub Bogusia.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Facebook
Więcej pysznych przepisów np. na sorbety znajdziesz >> TUTAJ <<