Przepis
Desery
Wafle z kremem
Składniki
- 1 opakowanie okrągłych wafli tortowych
KREM KAJMAKOWY JASNY
- 1 puszka masy kajmakowej jasnej 400 g
- 100g masła
KREM KAJMAKOWY CZEKOLADOWY
- 1 puszka masy kajmakowej jasnej 400 g
- 200g czekolady gorzkiej 70% kakao
Sposób przygotowania
KREM KAJMAKOWY JASNY
Masło utrzyj, a następnie dodawaj stopniowo cały czas mieszając kajmak. Miksuj masę do idealnego połączenia się składników.
KREM KAJMAKOWY CZEKOLADOWY
Czekoladę rozpuść i pozostaw do ostygnięcia. Zmiksuj całą masę kajmakową i stopniowo dodawaj do niej ostudzoną, ale nie zimną czekoladę. Wszystko mieszaj do idealnego połączenia się składników.
Smaruj naprzemiennie gotowe wafle kremami. Gotowy ,,Torcik" wstaw najlepiej na noc do lodówki lub na przynajmniej 2-3 godziny.