X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPrzekąski na ciepło

Kolorowe wrapy z indykiem

Dziewczyny wróciły do przedszkola i szkoły. My wróciliśmy do pracy na pełnych obrotach oraz codziennego kombinowania, co by tu wsadzić do lunchbox’a. Nie ukrywam najczęściej jest to kanapka i jakiś owoc + butelka wody. Czasami wykombinujemy coś więcej, ale z czasem trochę brakuje pomysłów. Dzisiaj podrzucam pomysł na wspaniałe kolorowe wrapy z gotowanym indykiem i kolorowymi warzywami. Składniki łączy delikatny kremowy sos na bazie jogurtu naturalnego i ketchupu. Jest to przekąska, która szybko się robi i jest przyjemną odmianą dla codziennej kanapkowej rutyny. Trzymajcie się ciepło i czekajcie na kolejne kulinarne inspiracje. 

Kolorowe wrapy z indykiem

Składniki:

  • 300 g piersi z indyka
  • 4 placki tortilli
  • 1 marchewka
  • 3 łyżki jogurtu np. naturalnego
  • 1 papryka np. czerwona 
  • 1 świeży ogórek
  • 3 łyżki ketchupu 
  • sól, pieprz
  • dodatki np. pomidorki koktajlowe, marchewka i ogórek pokrojone w słupki

Sposób Przygotowania:

Krok 1:

Pierś gotuj w osolonej wodzie przez około 25 minut. Następnie porwij dwoma widelcami na mniejsze kawałki.

Krok 1:

Marchewkę, paprykę i ogórka pokrój na cienkie paseczki. Jogurt i ketchup wymieszaj razem, dopraw solą i pieprzem. Następnie tortille opiecz na mocno rozgrzanym ruszcie, wystarczy 10 sekund.

Krok 3:

Każdy placek posmaruj warstwą sosu. Następnie ułóż poszarpanego indyka oraz warzywa. Na zakończenie zwiń ciasne ruloniki oraz pokrój na mniejsze kawałki.

Jako lunch do szkoły proponuję spakować ze słupkami warzyw.

Po więcej inspiracji na mięso drobiowe zapraszam >> TUTAJ <<

Bądź na bieżąco z moimi przepisami na Facebooku

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również