Przepis
Składniki
- 1,5 kg piersi indyka
- 300 g wątróbek drobiowych
- 1 jajko
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 150 g grzybów (mogą być pieczarki)
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 150 ml brandy
- olej
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
Pierś nacinamy tak, aby powstała podłużna kieszeń. Posiekaną cebulę i czosnek przesmażamy na patelni. Dodajemy posiekane grzyby i wątróbkę. Po ostudzeniu dodajemy jajo i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy kieszeń i spinamy wykałaczką. Całość pieprzymy i solimy. Obsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron. Zmniejszamy ogień i dusimy 45-60 minut. Na koniec dodajemy brandy. Odparowujemy sos.