X

Czego szukasz?

Przepis
Jajka faszerowaneWielkanoc

Jajka faszerowane wędzoną makrelą

Co jak co, ale jajka na Wielkanocnym stole muszą być. Najlepiej jak najbardziej widowiskowe, takie które jemy oczami, a jak próbujemy to odpływamy ze szczęścia. Takie właśnie są jajka faszerowane wędzoną makrelą, pyszne, atrakcyjne wizualnie i banalnie proste w przygotowaniu. Poniżej dowiecie się jak przygotować taką przekąskę i nawet nie ubrudzić sobie rąk 🙂 Z resztą w podobny sposób, możecie przygotować niemal dowolne jajka faszerowane. Zatem do dzieła moi drodzy 🙂

Jajka faszerowane wędzoną makrelą – przepis krok po kroku

Składniki:

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Jajka ugotuj na twardo. Wystudź i obierz ze skorupek. Za pomocą łyżeczki wyjmij żółtka.

Krok 2:

Wędzoną makrelę obierz ze skórki, oddziel mięso od ości.

Krok 3:

W misie malaksera połącz żółtka, mięso wędzonej makreli, sos tatarski oraz sól i czarny pieprz. Farsz dokładnie zmiksuj, musi mieć jednolitą konsystencję.

Krok 4:

Farszem napełnij białka, ja korzystam z rękawa cukierniczego ze specjalną końcówka. Tak przygotowane jajka najładniej się prezentują i najszybciej się napełniają. Jajka faszerowane wędzoną makrelą podawaj ozdobione rzeżuchą lub posiekanym szczypiorkiem.

Zapraszam Was również do specjalnego działu, gdzie znajdziecie więcej —>WIELKANOCNYCH<— inspiracji.

SMACZNEGO!!!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również