Jajka faszerowanePotrawy wegetariańskieŚniadaniaWielkanoc
Jajka na twardo z korniszonem
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Też macie poczucie, że dopiero świętowaliśmy Boże Narodzenie, a już mamy kolejne pyszne święta? Czas biegnie bardzo szybko. Dlatego przychodzę do Was z kolejną inspiracją na jajka faszerowane. Jajka to główna ozdoba naszego wielkanocnego stołu, nie może ich zabraknąć. A fajnie jakby pojawiły się w kilku wariantach. Dzisiaj mam dla Was jajka na twardo z korniszonem.
Jajka na twardo z korniszonem Macieja Kuronia
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo obrane ze skorupki, przekrojone na pół
- 30 g majonezu
- 1 łyżka szczypiorku
- 1 korniszon lub np. mały ogórek kiszony
- 2 plastry szynki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1:
Ugotuj jajka na twardo, odstaw niech przestygnął. Następnie obierz jajka, przekrój na pół. Białka połóż na talerzu, a żółtka umieść w misce.
Krok 2:
Szczypiorek pokrój drobno, dodaj majonez, sól i pieprz, następnie wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3:
Ogórka pokrój w drobne plasterki. Każdy plaster szynki pokrój wzdłuż na wąskie paski. Na połówki jaj nałóż majonez wymieszany ze szczypiorkiem. Możesz to zrobić łyżeczką lub przy pomocy rękawa cukierniczego. Na wierzchu każdego jajka ułóż pasek szynki zwinięty w gniazdko. Na koniec na środku ułóż plasterek ogórka.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook.
Więcej przepisów wielkanocnych znajdziesz >> TUTAJ <<