X

Czego szukasz?

Przepis
Jajka faszerowanePrzekąski na zimnoWielkanoc

Jajka wielkanocne na 2 sposoby

Składniki

  • 4 ugotowane na twardo jajka
Farsz z łososiem wędzonym:
  • 2 łyżki koperku,
  • 200 g wędzonego Łososia,
  • 4 łyżki majonezu,
  • pieprz
Farsz ziołowy:
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyża szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • ew. różne kiełki do dekoracji
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Źółtka z każdych 2 jajek połóż oddzielnie.Farsz z łososiem: koperek, pstrąga i żółtka drobno posiekaj, dodaj majonez, pieprz i dobrze wymieszaj by całość miała konsystencję pasty. Farsz ziołowy: koperek, natkę, szczypiorek i żółtko drobno posiekaj, dodaj majonez, sól, pieprz i dobrze wymieszaj by całość miała konsystencję pasty.  W otwór po żółtku nałóż ozdobnie przygotowane pasty i udekoruj całość kiełkami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również