X

Czego szukasz?

Przepis
Kasza

Kasza gryczana z przepisu Macieja Kuronia

Składniki

  • 200 g kaszy gryczanej
  • 1 białko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania

Kaszę wsyp do miski i wbij do niej białko z jajka. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 30 minut. Następnie wymieszaj kaszę aż stanie się sypka. Rozgrzej w garnku olej i podsmaż kaszę przez 5 minut. Wlej 400 ml wrzątku, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu aż będzie miękka.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również