X

Czego szukasz?

Przepis
Kasza

Kasza kukurydziana krojona „w kostkę” do zupy

Składniki

  • 250 g kaszy kukurydzianej
  • 1 l wywaru warzywnego (może być z kostki)
  • 1 łyżka masła
  • majeranek, gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z przyprawami i dodajemy kaszę. Ciągle mieszając, gotujemy kaszę ok. 10 minut. Następnie odstawiamy garnek z kaszą do napęcznienia. Smarujemy niedużą blaszkę masłem i nakładamy równą warstwą o grubości 2– 3 cm napęczniałą kaszę. Gdy ostygnie kroimy ją w kostkę. Smażymy na oleju i podajemy do mięs lub samą z sosami

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również