X

Czego szukasz?

Przepis
Napoje bezalkoholowe

Lemoniada arbuzowo- miętowa – najlepszy przepis!

Jakoś trzeba sobie radzić w te upały i nie zwariować. Ja staram się ograniczać wysiłek fizyczny lub przenosić go na godziny wieczorne lub poranne. Jem więcej owoców i warzyw, pije dużo płynów, zwłaszcza wody. Ale od nadmiaru czystego H2O też można zwariować, dlatego urozmaicam sobie i rodzinie napoje, jak tylko mogę. Tym razem serwuję lemoniadę arbuzowo- miętową. Pyszne połączenie smaku kwaśnego ze słodkim, uwielbiam takie kombinację. Poza tym obecnie w sklepach mamy tak boskiego arbuza, że stanowczo trzeba go używać w kuchni 🙂  Łapcie przepis!

Lemoniada arbuzowo- miętowa

Składniki:

  • 1/2 arbuza
  • 2 łyżki syropu z agawy lub np. miodu
  • sok z 1 cytryny
  • 1 l wody gazowanej
  • lód w kostkach
  • ewentualnie kilka plasterków ogórka lub np. maliny, plastry cytryny, borówki, truskawki co tam macie w lodówce 🙂
  • kilka listków mięty 

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Miąższ arbuza oddziel od skórki, pokrój w dużą kostkę, postaraj się wybrać wszystkie pestki. Następnie zmiksuj go z syropem z agawy lub np. miodem oraz wyścigniętym wcześniej sokiem z cytryny. Jeśli wolisz nie dodawaj słodzidła, będzie równie pysznie :). 

Krok 2:

Następnie wymieszaj z wodą, dodaj lód (dużo lodu:)) oraz dekoracje: plastry ogórka, cytryny lub maliny. 

Lemoniada arbuzowo- miętowa gotowa! 

Jeśli szukasz innych pomysłów na orzeźwiające napoje kliknij TU

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również