X

Czego szukasz?

Przepis
Placki i naleśnikiŚniadania

Naleśniki z malinowym twarogiem

Mam dla Was przepis który jest w mojej rodzinie od pokoleń. Moja mama często przygotowywała te przepyszne naleśniki z malinowym twarogiem na śniadanie, więc to taki smak dzieciństwa do którego często wracam! Najważniejsze, aby w przepisie użyć dobrego twarogu, dzięki temu potrawa wyjdzie wyjątkowo smaczna. Koniecznie spróbuj!

Naleśniki z malinowym twarogiem

Ilość porcji: 4

Składniki:

Naleśniki:

  • 500 g mleka 
  • 50 g roztopionego masła 
  • 2 jajka
  • 200 g mąki pszennej ( trochę ponad jedna szklanka)
  • szczypta soli

Farsz:

  • 500 g twarogu np. tłustego
  • 300 g świeżych malin 
  • 50 g cukru np. trzcinowego

Naleśniki z malinowym twarogiem

Sposób przygotowania: 

Krok 1:

Przygotuj ciasto na naleśniki, wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę. Możesz to zrobić za pomocą miksera lub blendera. Odstaw ciasto na 10 minut, aby trochę zgęstniało. Naleśniki smaż z obu stron na złoty kolor. Układaj na talerzu jeden na drugim.

Krok 2:

Przygotuj farsz. Twaróg, cukier i maliny wymieszaj. Ja do tego celu używam widelca, ale jeśli chcesz mieć gładszą konsystencję z pewnością lepszy będzie blender. Na każdy usmażony naleśnik nakładaj po łyżce farszu, następnie równomiernie go rozprowadź i zwiń w rulon. Gotowe! Możesz podać z bitą śmietaną i owocami. 

Naleśniki z malinowym twarogiem

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.

Więcej pysznych, słodkich propozycji znajdziesz >> TUTAJ <<

 

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również