Placki i naleśnikiŚniadania
Naleśniki z malinowym twarogiem
Mam dla Was przepis który jest w mojej rodzinie od pokoleń. Moja mama często przygotowywała te przepyszne naleśniki z malinowym twarogiem na śniadanie, więc to taki smak dzieciństwa do którego często wracam! Najważniejsze, aby w przepisie użyć dobrego twarogu, dzięki temu potrawa wyjdzie wyjątkowo smaczna. Koniecznie spróbuj!
Naleśniki z malinowym twarogiem
Ilość porcji: 4
Składniki:
Naleśniki:
- 500 g mleka
- 50 g roztopionego masła
- 2 jajka
- 200 g mąki pszennej ( trochę ponad jedna szklanka)
- szczypta soli
Farsz:
- 500 g twarogu np. tłustego
- 300 g świeżych malin
- 50 g cukru np. trzcinowego
Naleśniki z malinowym twarogiem
Sposób przygotowania:
Krok 1:
Przygotuj ciasto na naleśniki, wymieszaj wszystkie składniki na gładką masę. Możesz to zrobić za pomocą miksera lub blendera. Odstaw ciasto na 10 minut, aby trochę zgęstniało. Naleśniki smaż z obu stron na złoty kolor. Układaj na talerzu jeden na drugim.
Krok 2:
Przygotuj farsz. Twaróg, cukier i maliny wymieszaj. Ja do tego celu używam widelca, ale jeśli chcesz mieć gładszą konsystencję z pewnością lepszy będzie blender. Na każdy usmażony naleśnik nakładaj po łyżce farszu, następnie równomiernie go rozprowadź i zwiń w rulon. Gotowe! Możesz podać z bitą śmietaną i owocami.
Naleśniki z malinowym twarogiem
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.
Więcej pysznych, słodkich propozycji znajdziesz >> TUTAJ <<