X

Czego szukasz?

Przepis
Placki i naleśniki

Placki z ricottą i bananem

Składniki

  • 125 g ricotty
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jaja (duże)
  • 1 banan 
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 180 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 ml oleju

Sposób przyrządzania

Banana rozgnieć, dodaj ricottę i wymieszaj mikserem z mlekiem, cukrem, jajami i esencją waniliową. Następnie dodaj olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Smaż na suchej patelni lub z małą ilością tłuszczu na średnio nagrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. 

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również