Przepis
Potrawy wegetariańskiePrzekąski na ciepłoWarzywa faszerowane
Ziemniaki z trzema farszami
Składniki
- 100 g suszonych pomidorów
- 3 fileciki anchois
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka św. oregano
- 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów
- sól,pieprz
Farsz z serem gorgonzola
- 100 g sera gorgonzola
- pół papryczki chilli
- kilka gałązek rozmarynu
- skórka z jednej cytryny
- 1 łyżka oliwy
- sól,
Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie w mundurkach. Tak aby były jeszcze lekko niedogotowane. Ostudź i przekrój na pół wzdłuż. Wydrąż miąższ ziemniaka aby została lekka warstwa przy skórce. W ten sposób ziemniak nie rozpadnie się podczas nakładania farszu.
Następnie posiekaj wszystkie składniki farszu i wymieszaj z miąższem ziemniaka. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem. Połówki ziemniaków ułóż na blasze i nafaszeruj. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C.
Pomysł rewelacja, ale brak chyba przepisu na jeden z farszy?
Hej,
To stary przepis, który podczas przenoszenia z poprzedniej strony, gdzieś się uszkodził.
Muszę poszukać oryginału, aby go poprawić.
Dzięki za info 🙂