X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 100 g suszonych pomidorów
  • 3 fileciki anchois
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka św. oregano
  • 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów
  • sól,pieprz
Farsz z serem gorgonzola
  • 100 g sera gorgonzola
  • pół papryczki chilli
  • kilka gałązek rozmarynu
  • skórka z jednej cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • sól,

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie w mundurkach. Tak aby były jeszcze lekko niedogotowane. Ostudź i przekrój na pół wzdłuż. Wydrąż miąższ ziemniaka aby została lekka warstwa przy skórce. W ten sposób ziemniak nie rozpadnie się podczas nakładania farszu.
Następnie posiekaj wszystkie składniki farszu i wymieszaj z miąższem ziemniaka. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem. Połówki ziemniaków ułóż na blasze i nafaszeruj. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również