X

Czego szukasz?

Przepis

Składniki

  • 500 g kalmarów w pierścieniach
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • Marynata
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Czosnek Posiekaj. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki marynaty z wyłączeniem 1 łyżki natki pietruszki. Kalmary rozmroź, zalej przygotowaną marynatą i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. Na patelni mocno rozgrzej oliwę i smaż osączone z marynaty i osuszone kalmary po około 2 minuty z każdej strony. Po usmażeniu kalmary osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i natychmiast podawaj posypane natką pietruszki z ćwiartką cytryny.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również