X

Czego szukasz?

Przepis
Potrawy z grilla

Pomidory z grilla

Składniki

Na 1 osobę

  • 1 duży pomidor
  • mała gałązka estragonu
  • gałązka tymianku
  • kilka listków bazylii
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania

Pomidora nacinamy na krzyż i przygotowujemy dla niego podstawkę z folii aluminiowej. Zioła siekamy. Pomidora układamy naciętą stroną do góry na folii i grillujemy przez 10 minut. Po 5 minutach naciętą skórkę rozchylamy i na pomidorze układamy odrobinę masła. Pomidora przyprawiamy solą, pieprzem, siekanymi ziołami. Pomidora możemy też posypać kilkoma patkami ząbku czosnku, parmezanem lub innym serem.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również