Przekąski na ciepłoWielkanoc
Fritatta z białą kiełbasą
Wielkanoc to czas, gdy w naszych domach króluje biała kiełbasa. Żurek, barszcz biały, grillowana kiełbasa, kiełbasa z cebulą i mógłbym tak wymieniać i wymieniać.. ale ja dzisiaj mam dla Was kolejny pomysł na wykorzystanie tego świątecznego przysmaku. Fritatta z białą kiełbasą to przepyszna propozycja, która na pewno zachwyci Twoich domowników oraz gości. I pamiętaj daj mi znać w komentarzu pod przepisem jak danie Ci smakowało.
Fritatta z białą kiełbasą
Składniki:
- 8 jajek
- 150 g białej kiełbasy
- 50 g suszonych pomidorów
- 50 g żółtego sera
- pęczek natki pietruszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Krok 1:
Kiełbasa biała, jeśli jest surowa sparz przez 5-10 minut we wrzątku. Odstaw niech przestygnie.
Krok 2:
Następnie kiełbasę białą i pomidory suszone pokrój w paski, natkę pietruszki posiekaj, a ser zetrzyj na tarce na małych oczkach.
Krok 3:
Naczynie żaroodporne dokładnie wysmaruj oliwą.
Krok 4:
Jajka dobrze roztrzep, następnie wymieszaj je z pozostałymi składnikami.
Krok 5:
Masę wlej delikatnie do naczynia do zapiekania i wstaw na 20-30 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Potrawę można jeść na ciepło lub np. w temperaturze pokojowej z sałatą zieloną lub sałatką grecką.
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook.
Więcej przepisów wielkanocnych znajdziesz >> TUTAJ <<