X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepłoWielkanoc

Fritatta z białą kiełbasą

Składniki

8 jajek
150 g białej kiełbasy
50 g suszonych pomidorów
50 g żółtego sera
pęczek natki pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kiełbasę, jeżeli jest surowa sparz przez 5-10 minut we wrzątku. Następnie kiełbasę i pomidory suszone pokrój w paski, natkę posiekaj, ser zetrzyj na tarce. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Jajka dobrze roztrzep, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Masę wlej delikatnie do naczynia do zapiekania i wstaw 20-30 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Potrawę można jeść na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sałatą zieloną lub sałatką grecką.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sprawdź również